No cal que em presenti, que ja em coneixen

He buscat, desesperada i durant una bona estona, un sinònim per parlar de la democràcia. Finalment n’he trobat un que s’escau pel tema que vull tractar, i és el següent: contradicció. Contradicció perquè defensa la constitucionalitat però denega un estatut autonòmic, perquè defensa la igualtat però reprimeix els immigrants, perquè afirma que l’Estat Espanyol està format per autonomies però les menysprea, perquè defensa la justícia però permet que Millet dormi calent al seu llit cada nit, perquè defensa la llibertat però reprimeix les minories, perquè renega de la violència però la justifica en els cossos de seguretat. I podria seguir.

Així que, sobre la pregunta que ha formulat el professor Perceval a classe, sobre si un policia pot ser un hacker i ajudar a la justícia a descobrir la veritat, jo diria que tot és possible. És ètic? No. Però possible? Si. I d’altra banda, l’estat judicial s’ha convertit en hacker? I tant. De nou, és ètic? No. Però és el que hi ha. I a més, al no ser massa evident els ciutadans tampoc s’hi preocupen gaire. Però les autoritats tenen el poder per investigar tota la nostra vida, la nostra intimitat, el nostre compte corrent i fins i tot la talla de sostenidors o de calçotets. Almenys, si algun dia volen tenir un detall i fer-nos un regal, segur que l’encerten.

Però tornant al tema, l’espionatge és un fenomen incontrolable i, per més que ens hi rebel·lem, l’únic que aconseguiríem seria, amb molta sort, una úlcera duodenal. Des que el món és món -i més amb la política pel mig- existeix la corrupció i no hi ha un pam ed net enlloc (no cal que perdeu el temps buscant-lo, que ja us dic jo que no hi és). La policia és un hacker, com hi és un jutge o un funcionari. No estem protegits davant res ni ningú. El més segur que podem fer actualment és intentar passar desapercebuts i mirar de no cridar gaire l’atenció. Així potser, amb una mica de sort, no ens molestaran més del necessari.

I res, per si no ho saben (cosa que dubto) a mi m’agraden molt les sabates de taló de color negre i calço un 39. Ho dic per si volen tenir un detallet ara que, com vostès ja deuen saber, s’acosta el meu aniversari.

Mercè Folch

Anuncis

~ per wasp88 a 20 Desembre 2009.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: