José Maria Perceval: únic en la seva espècie

Faltaria a la veritat si no sigués que m’ha sorprès molt l’encàrrec d’aquest comentari. Fa temps que conec al senyor Perceval -no personalment, sinó la seva faceta de professor- i sé que li agrada saber què pensen els seus alumnes, què opinen d’ell i de les seves classes. Però que ens digués que havíem de fer un post parlant únicament de les seves classes em va deixar perplexa. Sort que estava asseguda. No m’ho esperava.

I què dir sobre ell? Primerament, que és una persona peculiar. Mai havia trobat ningú que plantegés les classes com ho fa ell, ni que fos tant sincer i tant espontani. Recordo que quan començava la carrera (i ara ja estic a l’últim any) ens va dir que ell no feia examen final perquè era conscient que donava els apunts desordenadament i que de vegades s’oblidava de coses que recordava al cap d’un temps -i que eren importants. Sabia que es podia fer complicat d’entendre i per tant creia que aprendríem molt més fent treballs que estudiant per un examen final. Era la primera vegada que un professor em treia un examen final, així que de manera automàtica i completament involuntària es va convertir en un dels meus “profes preferits”. I a mesura que he anat avançant en la carrera, he procurat assistir a les seves classes perquè em va captivar el seu bon humor, la seva espontaneïtat, les ganes que té d’ensenyar però, per sobre de tot, la seva àmplia cultura i la seva capacitat per fer-te entendre el món, de disseccionar la realitat i fer-te adonar que res acostuma a passar per casualitat.

No obstant haig de confessar que les classes d’aquest any poden fer-se pesades pwe dos motius principals. El primer, l’hora (de 13.30 a 15h) i el segon, l’abstracte dels continguts, que a vegades són complicats de seguir. Però trobo interessant reflexionar del món, la història, la societat, els costums… prenent com a base un tema de gran actualitat: la trilogia d’Stieg Larsson.

Per futures classes proposaria més debats en grup i més explicacions en Power Point, ja que crec que això faria que els alumnes s’involucressin més i es dinamitzarien les classes, fent més digerible el contingut.

Mercè Folch

Anuncis

~ per wasp88 a 20 Desembre 2009.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: