Lisbeth salander, personalitat freda?

Lisbeth Salander mostra una actitud indiferent davant el món, i sobretot davant les persones. En els tres llibres de la trilogia Millenium és difícil trobar un moment on es mostri tal com és, on despulli els seus sentiments a altres persones.
Tot i ser una noia reservada i força distant amb la societat, això també inclou el seu entorn. Amb el senyor Dragan Armanskij, el propietari de l’empresa on ella treballa, Milton Security. Encara que sempre s’ha comportat amb ella com un pare i la va tractar bé tot i ser en principi una noia conflictiva, Lisbeth manté una relació estrictament professional i a la mínima ocasió que ell es mostra més proper Lisbeth s’allunya.

A més amb MIkael Blomkvist passa més o menys el mateix. Tot i mantenir una relació en cap moment s’obre a ell, ni expressa els seus sentiments.
Això no és perquè Salander sigui una noia freda, ni molt menys, sinó perquè pateix una malaltia anomenada Síndrome d’Asperger. Semblant a l’autisme, impedeix a les persones que ho pateixen mostrar els seus sentiments i percebre les emocions alienes. No són poques les persones que pateixen aquesta malaltia: Einstein, Newton, Tim Burton, Bill Gates o Steven Spielberg tenen una part de Lisbeth Salander dins seu. Tot i que porten una vida normal han de fer grans sforços en el que les relacions interpersonals es refereix. Els és difícil tenir amics, tenir una estreta relació amb la familia o mantenir una relació amorosa amb una altra persona. És potser per això que Lisbeth gairebé no té amics, només el seu amic hacker, i quan LIsbeth i Mikael s’enrotllen ella segueix mantenint la mateixa actitud que quan eren només amics.

Lisbeth salander, una noia que tot i ser freda, és fidel als seus ideals.

CLAUDIA CONTE

Anuncis

~ per wasp88 a 21 Desembre 2009.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: