El quart poder, a les seves mans

Actualment pocs periodistes recorden el paper fonamental d’aquest ofici històric. Els diners han passat per davant d’altres interessos i avui és només un negoci com qualsevol altre. Mikael Blomkvist, en la ficció, encarna un dels escassos professionals que encara creuen en el quart poder del periodisme.

Blomkvist és un dels redactors i copropietari de la revista mensual Millenium, i un investigador que no li preocupa jugar-se la pròpia pell per destapar una trama de corrupció on hi hagi alts càrrecs de la societat sueca embolicats. A diferència de Lisbeth Salander, ell no dubta en recórrer a la policia quan l’assumpte no és massa clar ni segur. A diferència d’ella, és més reflexiu i valora les conseqüències de les seves accions, tot i que a vegades l’excés de confiança en els altres l’ha acabat portant, enganyat, entre reixes.

Gràcies a la seva empatia és un dels pocs personatges que ha aconseguit apropar-se a Lisbeth i, en certa manera, sent per ella un apreci especial. Potser el fet que li hagi salvat la vida una vegada fa que tingui per ella una atracció que el porta a protegir-la davant de qualsevol persona i de qualsevol perill.

Bomkvist és un periodista incansable, que dedica les hores que calguin a la seva feina i fins i tot renuncia una vida estable per tal de poder oferir els millors articles als seus lectors.

Anuncis

~ per wasp88 a 4 gener 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: